Amerikāņu vēstniecības pārstāvju viesošanās Daugavpils Iespēju vidusskolā

2024./2025.mācību gada sākumā vecāko klašu skolēniem tika piedāvātas vairākas iespējas pieskarties lielās pasaules aktualitātēm. Sadarbībā ar ASV Informācijas centru Daugavpilī vienas nedēļas laikā tika saplānotas 3 tematiskas tikšanās ar skolēniem.

25.septembrī skolā viesojās dokumentālās filmas “Valiant! Brauciens uz brīvu Latviju” galvenais varonis Juris Bļodnieks. 12.a klases skolēni noskatījās šo filmu, un viņiem bija iespēja uzdot jautājumus, apspriest filmā rādītos notikumus.

Pēc pasākuma skolēni dalījās savos iespaidos: “Nesen mūsu angļu valodas stundu apmeklēja viesis no Amerikas. Viņš stāstīja aizraujošu Latvijas valsts neatkarības stāstu par apvērsuma laiku cilvēku dzīvē. Viņš pārsteidza mūs ar savām latviešu valodas prasmēm, tas mūsu klasei bija negaidīti. Pateicoties stundai, mēs iedziļinājāmies latviešu vēsturē un kultūrā.”(S.)

“Vislabākais ir tas, ka šis nebija garlaicīgs video, jo komanda, kas strādāja pie šīs filmas, iekļāva daudz interesantas informācijas, kuru es iepriekš nekad nebiju dzirdējis.”(G.)

Savukārt 10.klases skolēniem šajā dienā bija iespēja satikties un komunicēt ar amerikāņu kareivjiem – Soldiers in Arms pārstāvjiem, kopā ar viņiem bija atbraucis ASV vēstniecības darbinieks Nils Students. Viesi stāstīja par NATO vēsturi un funkcijām.

Par šo pasākumu 10.klases skolēni saka šādi: “Man patika šis pasākums, kurā varēju uzzināt par ASV karavīru personīgo dzīvi, kā arī piedalīties nelielā viktorīnā. Mani pārsteidza tas, ka viņi savu nodarbību vadīja ļoti sirsnīgi, runāja par to, kāpēc viņi ir Latvijā, tas bija interesanti.”(A.)

“Esmu pateicīgs ciemiņiem, kuri apmeklējai mūsu skolu. Mainīgajā pasaulē attieksme pret tiem var būt dažāda, bet galvenais ir tas, ka varam apmainīties domām par jautājumiem, kuri skar mūs visus.”(A.)

2.oktobrī 9.-11.klašu skolēniem tika piedāvāts paplašināt savas zināšanas par izglītības iespējām ASV, kad skolu apmeklēja Education USA darbinieces un pastāstīja par FLEX un BAFF programmām Latvijas jauniešiem.

Pēc pasākuma 11.klases skolēns teica: “Vakardienas pasākums bija kā svaiga gaisa malks. Esmu gandarīts par ciemiņiem, kuri apmeklēja mūsu izglītības iestādi, un esmu viņiem ļoti pateicīgs par sniegto informāciju par izglītības iespējām, tā noderēs! “(K.)

Lai tā būtu!

Informāciju apkopoja direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Iļiško. 

'
Uz augšu